Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σόγια με Εξάνιο?

Δεν με νοιάζει να σας πω ότι μισώ τη σόγια. Με αηδιάζει.
Η σόγια απομυζά τα θρεπτικά συστατικά κατευθείαν από το αίμα. Μπορεί να μετατρέψει έναν άνδρα σε γυναίκα. Η σόγια είναι από τις χειρότερες συγκομιδές για το περιβάλλον. Καταστρέφει το έδαφος και το περιβάλλον. Και ακόμα ένας λόγος για τον οποίο τη μισώ.
Οι βιομηχανίες κατασκευή φυσικών τροφών χρησιμοποιούν ένα τοξικό χημικό που ονομάζεται εξάνιο (hexane) για να μετατρέψουν τη σόγια σε διάφορα προϊόντα. Αυτό το εξάνιο είναι η ίδια ουσία που κάνει τη βενζίνη να εκρήγνυται. Είναι η ουσία που υπάρχει στην κόλλα και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πετάς, σε φτιάχνει δηλαδή. Οι αναθυμιάσεις του εξανίου πηγαίνουν κατευθείαν στον εγκέφαλο και προξενούν άμεση ζημιά.
Μερικές από αυτές τις τροφές πιθανόν να είναι στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Και πιθανόν να σκεφθήκατε ότι είναι καλές για εσάς γιατί γράφουν ‘’φυσικές’’ στην ετικέτα.
Και ιδού τι συμβαίνει:
Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν εξάνιο γιατί είναι φτηνό. Παίρνουν τα φασόλια της σόγιας και τα μουλιάζουν σ’ αυτήν την τοξική σούπα μέχρι να διαλυθούν. Μετά εξάγουν την πρωτεΐνη, τις ίνες και το λάδι για να φτιάξουν τις φυσικές τροφές που πιστεύετε ότι είναι υγιεινές.
Αν εργάζεστε κοντά σε εξάνιο υπάρχουν αυστηροί κανόνες. Αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας προκαλεί φουσκάλες. Αν το αναπνεύσετε, αποπροσανατολίζεστε σε 10’. Αν είστε κοντά του για πολύ καιρό θα καταλήξετε με σοβαρή ζημιά νεύρων ή πάρκινσον. Το εξάνιο είναι τόσο τοξικό που υπάρχει κίνδυνος καρκίνου και γενετικών ανωμελιών.
Ένα ανεξάρτητο εργαστήριο βρήκε επίπεδα εξανίου 21 μέρη στο εκατομμύριο στο λάδι σόγιας, στα τρίμματα σόγιας και στο αλεύρι σόγιας. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει όταν τρως αυτές τις τροφές επί μονίμου βάσεως.
Γι’ αυτό η βιομηχανία σόγιας έχει τόση δύναμη. Ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων δεν πραγματοποιεί έλεγχο για εξάνιο στις τροφές και σε καμία κρέμα για μωρά γιατί δεν χρειάζεται. Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγετε τη σόγια. Μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις μεταλλικών στοιχείων και ορμονικές ανισορροπίες. Σκεφτείτε ότι η σόγια μπορεί να είναι κρυμμένη σε τροφές που ούτε καν υποπτεύεσθε: στα ψωμάκια των χάμπουργκερ, στη μαγιονέζα, στην κρέμα καφέ κτλ. Γι’ αυτό, πάντοτε να ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζετε. Αν βλέπετε π.χ. texturized vegetable protein (TVP), hydrolyzed protein, soyisolate, να ξέρετε ότι περιέχουν εξάνιο. Προτιμάτε λοιπόν οργανικές τροφές.

Άρθρο του Dr. Al.Sears M.D.
N. B. Ευχαριστούμε όλους όσους επιμεληθήκαν το παραπάνω άρθρο
Om Shiva

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου